STAP 5

ONTDEK JOUW CONTRAST 

 

Je herkent het vast wel: je ziet een voorbijganger op straat. Het jurkje eist alle aandacht op maar zij valt er volledig in weg. Dit heeft alles te maken met het contrastniveau. Naast je beste kleuren is het ook belangrijk om te weten hoe hoog jouw kleurcontrast mag zijn. 

Het gaat om de hoeveelheid kleuren die je van nature hebt in je huid, haar en ogen en hoe verschillend qua contrast die kleuren van elkaar zijn. Het is gemakkelijk om hierachter te komen.

Die truck ga ik je leren! Bekijk de video om te ontdekken hoeveel contrast ik heb. Daarna kun je een praktische oefening uitvoeren om dit bij jezelf te ontdekken. 


Opdracht
6: Maak een selfie in het zwart/wit of in grijstinten van jezelf. (Of laat de foto door iemand anders maken.) Zie je veel verschil in contrast tussen je haar, je huid en je ogen? Veel zwarttinten en veel grijstinten? Is het contrast hoog, medium of licht? Je kunt het heel snel zien. Pak bladzijde 11 en 12 in je werkboek erbij, print de foto uit en beantwoord de vragen.
 

 

 

Om je een voorbeeld te kunnen geven heb ik een afbeelding van mijzelf hiernaast geplaatst. Je ziet dat mijn contrast tussen hoog en medium in zit. Dat komt door mijn donkere haar en lichte huid. Ik creëer dus een mooie balans als ik dit in mijn kleding laat terugkomen. 

Dat was niet zo moeilijk!

Je weet nu welke kleuren jou het beste doen uitkomen. Maar het kan natuurlijk zijn dat je een hele kast vol met lichte kleuren hebt en nu weet dat medium of diepe kleuren jou veel meer laten stralen… (of andersom). Oeps. Moet je nu een hele nieuwe garderobe aanschaffen? Tuurlijk niet.

  

In mijn ogen gaat stijl namelijk altijd boven kleur. Als jij blij wordt van lichte kleuren, ben ik de laatste die zegt dat jij ze nooit meer mag dragen.

Ik zie je graag vrolijk verschijnen in een kleur die misschien minder goed bij jouw huid, ogen en haar past, als dit een kledingstuk is die naadloos bij jouw unieke stijl aansluit! Daarnaast kan een accessoire of sjaaltje in een ‘goede’ kleur in ook heel veel voor je doen. Wil je toch overstappen naar de kleuren die je in deze cursus ontdekt hebt? Dat kan ook in kleine stappen.

In de video hiernaast geef ik nog een tip voor brildragers. De kleur intensiteit van je bril draagt namelijk ook bij aan het contrastniveau. Denk bijvoorbeeld aan een blondine met blauwe ogen, een lichte huid en een donkere bril. De bril zorgt er dan voor dat zij meer kleurcontrast kan gaan dragen.

 
Je hebt in de eerste vijf stappen geleerd welke kleuren jou goed staan. Nu ga ik je vertellen over de psychologie achter kleur. Door naar stap 6!

  • Compleet 60% 60%